keskiviikko 17. elokuuta 2016

Turhautumista



Lapsen menettäminen on kaikkein yksinäisin, lohduttomin matka, minkä ihminen voi kokea ja ainoa kuka voi ymmärtää sitä, on henkilö, joka on itse kokenut samankaltaisen asian. Kukaan ei voi kuitenkään täysin ymmrätää miten toinen menttämisen kokee. 

Vaikka itse olen jutellut useamman sellaisen kanssa, jolla on samanlainen kokemus.. menettänyt syntymättömän lapsen suunnilleen samoihin aikoihin.. koen silti olevani yksin asian kanssa, enkä usko, että kukaan ymmärtää kuinka syvästi minuun edelleen sattuu.

Saa tehdä kovasti töitä kun tapaa raskaana olevia.. heidän onnensa ei ole minulta pois, mutta silti mieleeni putkahtaa kysymyksiä "Miksi minä en saa lasta? Miksi minun vauvani kuoli? Miksi meillä menee raskaudet pieleen" 

Ja sitten saa niitä kommentteja että onneksi teillä on jo monta lasta, tiedät ainakin että voit tulla raskaaksi, sinähän olet vielä nuori jne.. Nämä kliseet ei auta millään tavalla.. ne eivät tuo Tiinua takaisin.. Suru sydämessä on yhä läsnä. 

Se, että elän normaalia elämää, olen työharjoittelussa, opiskelen, hoidan omat lapseni ja kodin, ei tarkoita sitä että olisin päässyt yli Tiinun menettämisestä. Edelleen se satuttaa.. nyt vielä enemmän.. kun "sain" kokea tuulimunaraskaudenkin.. 

En koe olevani oma itseni.. surulliset asiat tuntuvat kaksinverroin surullisemilta.. iloin ja onnen tunteet eivät ole niin suuria kuin aiemmin. Tunteet seilaavat vuoristoradan lailla.. kipeä tunne ja pelko siitä, että emme enää koskaan saa sitä onnea perheenlisäyksestä. 



6 kommenttia:

  1. Olet niin oikeassa.sitä monesti itse mietin miten hölmö lohdutuslause on "tiedän miltä susta tuntuu" vaikka myönnän itekkin sen lauseen sanoneeni...sehän ei pidä lainkaan paikkaansa.ei kukaan voi sanoa tietävänsä miltä toisesta tuntuu,vaikka olisikin kokenut saman tai samankaltaisen menetyksen.ja miten vaikea niitä kipeimpiä tunteita on purkaa sanoiksi,niinpä ne jää usen puhumatta.ainakin mulla...ja se vaikeus kohdata raskaana olevia tai vauvaperheitä,tuttu tunne.ja menetysten jälkeen se tunne ei tunnu kadonneen vaikka onkin onnistunut odotus niiden jälkeen.se hämmästyttää välillä itseäkin miten ne ajatukset on jossain syvällä pysyvänä kuitenkin,kun kuulee vauvauutisia,osaa iloita sellaisten uutisista joille se ei ole ollut helppoa mutta ei niinkään heidän joille tulee kuin itsestään.hölmöä,ja joku voisi sanoa itsekästä.onhan jokaisella oikeus onneen.sitä tunnetta on vaikea selittää mutta kuitenkin sitä pyörittelee mielessään että miks sen piti olla niin vaikeaa ja miksi piti kokea niin paljon menetyksiä kun joillain onnistuu tuosta vaan.
    Vielä vaan,voimia surun kanssa elämiseen sinulle 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Sirpa <3 Ois kiva jutella kanssasi enemmänkin. Laita mulle s.postia jos haluat =) ( tiia.l85(at)gmail.com )

      Poista
    2. Kiva😊 kirjoittelen kun pääsen oikein koneelle rauhassa naputtelemaan.älä ihmettele jos ei heti kuulu 😃 tässä arki häsläyksessä ei usein ehdi.

      Poista
  2. Samoja tunteita täälläkin. Viimeisen puolen vuoden sisään ole menettänyt kolme pikkuistani 12-15vkla ensin kaksoset ja sitten yksi pieni. Vaikka on monta tervettä lasta niin ei ne korvaa menetettyjä. Itse tunnen välillä pohjatonta surua ja silloin tuntuu ettei kukaan ymmärrä. Tämä on elämän mittainen suru jonka kanssa on opittava elämään, vaikka ei siltä tuntuisikaan. yritän ajatella että meitä on viisi enkeliä odottamassa.. sen voimalla jaksan eteenpäin

    Voimia sinulle kovasti <3

    VastaaPoista
  3. Merkur Futur - Omega Hams - Titanium Arts
    It is manufactured by Merkur. This ultra ultra high titanium drill bits for metal quality safety razor is titanium wedding rings a perfect fit for every occasion. The razor is crafted chi titanium flat iron by Material: Stainless SteelWeight: 3.95 oz$44.95 · surgical steel vs titanium ‎Out of stock titanium ring for men

    VastaaPoista