lauantai 4. huhtikuuta 2015

kp 15, vinkkejä vauvan yritykseen


Kp 15, ovulaatio odotuttaa itseään, se ei ole lainkaan uusi asia. Itseasiassa olisin yllättynyt, jos ovuloisin jo tässä vaiheessa.

Tänään on ollut kiukkuinen päivä. Yksi lapsista on sairaana sen verran pahasti, että ei ehdi parantua keskiviikkoon mennessä, jolloin minulla olisi ollut tatuointiaika. Aika piti perua ja olen todella pettynyt ja kiukkuinen, mutta eihän tälle mitään voi. Aika menee aika pitkälle eteenpäin, mutta onpahan nyt aikaa saada kroppaa kiinteämmäksi.. varsinkin jenkkakahvat aiheuttavat harmia. Pahin ongelma on sokeririippuvuuteni. Olen niin kokussa sokeriin, että en voi elää päivääkään ilman herkkuja. Toinen ongelma ovat allergiani, en voi korvata herkuttelua hedelmillä, sillä on lähes kaikille hedelmille allerginen. Noh.. jospa saisin itseni ruotuun pikkuhiljaa.

Purkasin kiukkuani iltalenkin avulla, hain kaupasta greippimehua ja olen ilmeisesti tosissaan vauvakuumeinen.

Googlailin ovulaatiosta ja löysin näin hienon listan.. useampi kohta aiheuttaa vain tirskuntaa.. mutta eihän sitä koskaan tiedä mikä auttaa saavuttamaan toivotun tuloksen.

1. Greippimehu/greipit : Greipit, greippimehu ja greipinsiemenjauhe lisäävät limakalvon paksuutta ja täten edesauttavat alkion kiinnittymistä ts. luovat optimaalisen alustan alkiolle kiinnittyä. 

2. Vehnänalkioöljy Vehnänalkioöljy sisältää E-vitamiinia sekä linoli- ja linoleenihappoja. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja sitä pidetään hedelmällisyys- ja nuorekkuusvitamiinina.

3. Jättihelokkiöljy Kapselit sisältävät GLA:n ja linolihapon ohella myös E-vitamiinia, solujamme suojaavaa antioksidanttia. Tasapainottaa kuukautisia edeltäviä päiviä.

 4. Multikvinna Päivittäinen tarve vitamiineja mineraaleja, extra kalsium, foolihappo, rauta, e-vitamiini, lykopeeni ja jättihelokkiöljy (=evening primrose oil?) 

5. Kalaöljy/ Eye Q Sisältää mm. omega-3-rasvahappoja, EPAa ja DHA:ta 

6. E-EPA EPA on kalaöljyn omega-3-rasvahappo jonka lyhenne EPA tulee sen englanninkielisestä nimestä eicosapentaenoic acid, suomeksi eikosapentaeenihappo. 

7. Siveydenpuu-uute/Menstruasan Siveydenpuun hedelmäuutteen vaikutusmekanismia ei tunneta, mutta kasvista on eristetty muun muassa rakenteellisesti sukupuolihormoneja muistuttavia ainesosia. Todistettavasti saa aikaa kierron tasaantumista! 

8. Sinkki
 9. Sinkki-seleeni 
10. Magnesium 

11. Gelee Royal -kapselit eli kuningatarmehiläisen ruokamehu Nuorten työmehiläisten valmistamaa kuningatarmehiläisen ruokkimiseeen tarkoitettua ainetta, jota ei anneta muille mehiläisille. Gelee royal sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä entsyymejä, 18 erilaista aminohappoa, ergostrolia ja erilaisia hormoneja, kuten sukurauhasten toimintaa aktivoivaa gonadotrooppista hormonia sekä androgeenejä ja estrogeenejä. Vaikuttaa elimistösssä monin tavoin, mm. aktivoi elimistön omaa hormonituotantoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, kohottaa yleiskuntoa ja parantaa elimistön suorituskykyä. 

12. Multivita2+/ Multitabs Special 2+/ multivitamiinit 
13. Berocca/ Bevitabs/ Foli-B strong/B-vitamiini 
14. Femicaps helokkiöljy, siveydenpuu-uute, käsimyskukkauute 

15. Harmonella Suositellaan varsinkin naisille, joilla on hormonaalista epätasapainoa, kuukautis- tai PMS-ongelmia tai vaihdevuosia edeltäviä vaivoja. Elvyttää ja harmonisoi naisen hormonaalista toimintaa sekä lievittävät kuukautiskipuja 

16. Melbrosia Kukkaissiitepölyä, pergaa ja Gelee Royalea. Tasapainottaa hormonitoimintaa, vahvistaa luustoa, kohottaa mielialaa, parantaa keskittymiskykyä, piristää, lisää suorituskykyä. 

17. Vitamore Total sisältää ainutlaatuista THB (Total Hormone Balance) complexia, joka sisältää kaikki tärkeimmät rohdokset ja ravintolisät, joilla on todettu positiivinen aikutus naisen hormonitoimintaan: kiinansitruunaköynnös, damiana, muira puama, tribulus, tähkäkiminki, arginiini, sinkki, e-vitamiini, kiinalainen angelica, siveydenpuu, villijamssi, lakritsi 

18. Foolihappo Foolihappo (M-vitamiini) on vesiliukoinen vitamiini joka lasketaan kuuluvaksi B-vitamiinikompleksiin. Foolihapon muuttamiseksi elimistössä toimivaan muotoon tarvitaan B12-vitamiinia. Foolihappoa saa kasviksista, hedelmistä ja marjoista sekä täysviljatuotteista. Sisältyy mm. Multi-tabsiin ja Multi-vitaan. Saa myös Kevyt Olo Plus kivennäisvedestä. 

19. Maitohappobakteerit 
20. Vadelmatee/Poimulehtitee Apteekin vadelmateetä kp1:stä ovikseen, apteekin poimulehtiteetä luteaalivaihe 

21. Kalkki 
22. Vihreä tee 
23. Punaviini, lasi päivässä tai muuten riittävästi
 24. Suklaa, päivittäin
 25. Kuoritut auringonkukan ja kurpitsan siemenet Käytetään luonnonmukaisessa hoidossa kun hoidetaan lapsettomuutta

 26. Absolutismi, alkoholin välttäminen
27. Suklaalakko 
28. Mivitotal 
29. Clomit 
30. Terot 
31. Kaukoparannus
32. Rukous/esirukous 
33. Vyöhyketerapia 
34. Homeopatia
 35. Shiatsu 
36. Energiahoito oviksen aikaan ja kiinnittymisen tienoilla 
37. Hiivadieetti (ei sokeria, maitoa, vaaleaa leipää, sianlihaa) 
38. Penikoittaminen 
39. Ovistikut 
40. FF/lämpöjen mittaaminen 
41. Miniasperiini/asperiini 
42. Jalat/peppu ylös -tekniikka! 
43. Mooncup Mooncup eli kuukautiskerääjä on pieni kuminen kuppi, joka asetetaan kuukautisten aikana emättimeen. Sitä voidaan käyttää myös seksin jälkeen, jotta siittiöt eivät pääse valumaan ulos. 

44. Ei orgasmeja luteaalivaiheessa! 
45. Läppärin lämpöä alamasulle 
46. Ei saunomista ennen ovista 
47. Kunnon yöunet/stressittömyys 
48. Säännöllinen liikunta 
49. Painon pudotus 
50. Avannossa käynti 
51. Siteiden tai liian pienten housujen ostaminen, ajan varaaminen lapsettomuustutkimuksiin Tämän ryhmän keinot ovat kaikki jotain sellaista, joka käyvät tarpeettomaksi plussan tultua! 

52. Kuukausiklubiin liittyminen 
53. Tupakoinnin vähentäminen/lopettaminen 
54. Ovulaatiota edeltävien limojen tutkiminen 
55. Kohdunnapukan tutkiminen 
56. Urean pH:n tutkiminen 
57. Raskausviikkojen laskeminen kierron alusta kiertopäivien sijaan 
58. Menolistica-kapselit Menolistica auttaa hormonitoiminnan vaihteluihin. Sen sisältämät hyödylliset, luonnolliset rasvahapot ja diosgeniini (kasviprogesteroni) auttavat elimistöä tuottamaan itse tarvitsemansa hormonit. 

Keinot miehelle! 
1. Vehnänalkioöljy 
2. Helokkiöljy/jättihelokkiöljy 
3. Sinkki 
4. Foolihappo 
5. B-vitamiini/ Foli-B strong
6. Magnesium 
7. Seleeni 
8. Multivita 
9. Lykopeeni + c Lykopeeni on tomaatin ja vesimeloonin punainen väriaine ja tutkijoiden mukaan auttaa hedelmättömyydestä kärsiviä miehiä. Normaalisti kivekset sisältävät runsaasti lykopeenia, mutta hedelmättömien miesten kivesten lykopeenipitoisuus on tavallista pienempi, sanovat tutkijat. Suun kautta nautittu lykopeeni näyttää auttavan miesten hedelmättömyydessä, mutta tarkempi vaikutusmekanismi on vielä avoin. 

10. Hautomisen lopettaminen Penkinlämmittimen/läppärin käyttökielto/saunan välttäminen tai ainakin laudeliina, tiukkojen housujen välttäminen 
11. Lämmintä alaosastoon ulkoillessa 
12. Stressin välttäminen/ kunnon yöunet 
13. Punaviini, lasi päivässä 
14. Tupakoinnin vähentäminen/lopettaminen 

Yhteiset keinot! 
1. Kahdesti päivässä 
2. Kerran päivässä 
3. Joka toinen päivä 
4. Koko yrityksen unohtaminen Tämä keino on niille, jotka jostain syystä päättävät unohtaa yrityksen tai lykätä haaveita myöhempään ajankohtaan. Ei siis niille, jotka päättävät yrittää unohtaa kuumeilun, jotta tulisivat raskaaksi. 
5. Ei tärppiajankohdan miettimistä/ei " pakko" seksiä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti