maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pahoinvointia

Olen ollut lasten kanssa yksin nyt viime torstaista asti. Mies lähti kauan suunnittelemalleen kalareissulle ystävänsä kanssa ja tulee kotiin viimeistään lauantaina. Raskausviikkona on tänään 6+1, väsymystä on jonkin verran, mutta pahin oire on pahoinvointi. Tähän iltaan asti olen selvinnyt oksentamatta, mutta suihkussa käynti sai huonon olon vellomaan niin pahasti, että oksensin ensimmäistä kertaa. Huomenna on pakko selvitä kauppaan hakemaan tuoksuttomat pesuaineet, koska tällä hetkellä en kestä juuri mitään hajusteellista. 

 Ennen sanottiin, että pahoinvointi on hyvä merkki, mutta ei sekään kerro välttämättä yhtään mitään. . Nimäittäin tuulimunaraskaudessa voi olla täysin normaalit raskausoireet, vaikka mitään oikeaa ei olekaan kehittymässä. Ei ole pystytty selittämään sitä, miksi joillekin tulee pahoinvointia ja toisille taas ei. On epäilty että stressi pahentaa huonoa olo ja minun kohdallani väsymys lisää myös. Pelkään kovasti, että raskaus menee kesken tai on tuulimuna. Pelkään paljastuvani lapsille raskauden suhteen, enkä haluaisi heidän tietävän vielä asiasta. 

Palstoilla verrataan usein oireita ja oireettomuutta. Osa on huolissaan kun ei ole mitään oireita, osa murehtii kun oireet ovat lieviä (kuuluin itse heihin vielä pari päivää sitten), osalla taas on niin voimakkaat oireet että eivät kykene toimimaan normaalisti (heihinkin olen joskus kuulunut). Jos oireet ovat vähäisiä pelottaa, jos niitä ei ole, olen varma että menee kesken, jos niitä on paljon sekin on huono juttu.. Mihin tilanteeseen sitä olisi tyytyväinen. Koko ajan pelottaa jokin asia. 

Täällä on asiaa pahoinvoinnista, jos joku kiinnostuu lukemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti